Header

Om KFC Sverige


Vi som driver KFC i Sverige heter Nordic Service Partners Holding AB (NSP).

NSP - Nordic Service Partners


Nordic Service Partners Holding AB (NSP) är idag ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. Det är vi som kommer utveckla KFC Sverige.

NSP

Nordic Service Partners (NSP) grundades 2004 och är ett av Sveriges största restaurangföretag. NSP:s verksamhet omsätter cirka en miljard kronor och omfattar två KFC-restauranger i Sverige, en TGI Fridays-restaurang i Danmark och ett 60-tal Burger King-restauranger i både Sverige och Danmark. NSP är nordens största franchisetagaren för Burger King, och sedan februari 2014 är NSP franchisetagare till KFC (Kentucky Fried Chicken) i Sverige och TGI Fridays i Danmark. Att vara franchisetagare innebär att man "hyr" restaurangkedjornas varumärken, deras koncept, råvaruhantering, inköpskanaler och marknadsföring.

 

KFC

KFC är en amerikansk restaurangkedja som framförallt säljer kyckling. KFC har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA och har över 200 000 medarbetare. KFC rankas som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med ca 20 000 restauranger i över 120 länder. KFC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. Under 2014 hade Yum! Brands en omsättning på över 13 miljarder dollar.

 

KFC Sverige

NSP är franchisetagare till KFC som ägs av YUM, världens största restaurangföretag. Den 27:e november 2015 öppnade NSP den första KFC-restaurangen i Sverige, belägen i Lockarp utanför Malmö. Det var en stor succé och under öppningshelgen serverades över 20 000 förväntansfulla gäster. Sedan dess har NSP öppnat ytterligare 4 KFC-restauranger i Malmö, Göteborg, Karlstad och Västerås.
Håll utkik på vår Facebook-sida för att ta del av den senaste informationen gällande våra kommande restauranger: www.facebook.com/KFCSverige